Rum Clément limitovaná edice CANNE BLEUE 2023

Clement-Canne-Bleue-2023-trio

Rum Clément limitovaná edice CANNE BLEUE 2023

Světově uznávaná palírna rumu Clément letos opět pokračuje ve své novodobé tradici výroby limitovaného bílého rumu z odrůdy cukrové třtiny CANNE BLEUE. Každý rok se snaží tuto edici něčím udělat designově zajímavou a letos si designová společnost Maison Linea, jenž spolupracuje na těchto rumech prosadila jedinečnou edici tří obalů. Jedná se o provedení obalu Moře, Země a Vzduch. Inspirací pro toto téma se stala myšlenka na to co nejvíce ovlivňuje život na samotném ostrově Martinik. Tvůrci došli k závěru, že se jedná právě o tyto 3 faktory Moře, Země a Vzduch. Tak přišli na svět jedinečné tři designové varianty tohoto jedinečného rumu.

Samotná designová společnost Maison Linea jenž sídli ve Francii ve slavné oblasti Cognacu, spolupracuje s palírnou Clément již devátou sezonu a spolupráce je to velice slibná.

Samotnou lahev jejiž tvar už se stal pro tento rum skoro až ikonický nadále vyrábí společnost Saverglass.

Co tedy vidíme na jednotlivých lahvích rumu Canne Bleue 2023?

Moře je znázorněno červenými korály jen obklopují Martinik.

Země je vyobrazena bujnou zelenou vegetací.

Vzduch představují žluté a modré kresby kolibříků.

Samotný rum je výsledkem destilace jediné odrůdy cukrové třtiny, canne bleue, která vyniká svou purpurově modrou barvou, podle čeho také je odvozen její název. Rhum Clément zdůrazňuje, že odrůda canne bleue požitá pro ročník 2023 byla sklizena během obzvláště suchého a slunečného období. To dalo vzniknout Canne Bleue millésime 2023 s květinovými tóny růže a jasmínu, stejně jako vůní tropického ovoce, manga a banánů.

Clement canne bluea 2023