Rum St. Lucia 1931 46% 0,7 l
Kód: 2019Související produkty
Detailní popis produktu
Rum St. Lucia 1931 Celebrating 85y 46% je již 6. řada tohoto jedinečného rumu vydaného k příležitosti připomenutí slavnostního otevření palírny v únoru 1931 v údolí Mabouyana ostrově St. Lucia. Palírna byla založena společností Denis Barnard a produkoval rum až do roku 1972, kdy došlo k sloučení Dennery
palírny a Roseau palírny.
Táto řada byla lahvována 14. listopadu 2016
Každý rok dochází k vydání tohoto výročního rumu u kterého se mění barva štítku a každý rok se odráží v aktualizaci označování na etiketě, pečetní minci na uzávěru i čárové kódu. Každá láhev je navíc označena svým jedinečným číslem.
Pro mnohé milovníky rumu se cela edice St. Lucia 1931 Celebrating stala sběratelskou záležitostí a mnozí ji považují za nutnost mít ve své kolekci.
Samotný rum je směsí 7 až 11 let starých rumu destilovaných tzv. kolonovou destilací a 7 až 11 let starých rumů destilovaných kotlíkovou metodou Pot still. Zrání probíhá vždy v sudech po bourbonu. Navíc je přidávána 10% směs tvořena cukrem cukrové třtina a rumu destilovaný v tzv. John Dore Pot still (Specifický druh rumu vyráběný od roku 1998).
Barva tohoto rumu Vás zaujme sytě jantarovou barvou s načervenalým nádechem, který umocňuje i specifický tvar lahve. Vůně je komplexní a zajímavě si dává trochu na čas, ale vzápětí vás okouzlí tonem medu, opečených ořechů, jasmínu, trochu "mědi", bylinek, banánů a nádechu krém Brulee.
V chuti je zajímavě pikantní se sladkostí na začátku a vystupuje do dřevěné, mírně ztuhlé kůry. Příjemná harmonie dřeva a ovoce.
Dřevěná nasládlá harmonie pokračuje do rozplynutí v závěru se špetkou exotického koření.
Specifický velice dobře pitelný rum, který je pro mnohé jedním z určujícím chuťových profilů pro širokou škálu rumů karibiku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Rumy a Cachacaostrov Svaté Lucie (st. Lucia) |
---|---|
Hmotnost: | 1.8 kg |
Země původu: | ostrov Svaté Lucie (st. Lucia) |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.