Slovníček pojmů, Strana 2

Blancs de Noirs

Stejně jako termín Blancs de Blancs, je tento termín nejčastěji uváděn u originálních...

Brut

Označení BRUT [bryt] neboli "trdé" se používá u všech šumivých vín a udává sladkost vína, respe...

Buket

Buket Jedná se o vyvinuté, plné a komplexní zralé aroma. Toto označení se užívá převážně u starších...

Cukrová třtina

Cukrová třtina - počátek rumu Cukrová třtina (lat. Saccharum officinarum) je základní surovina pr...

Dělení vína

Dělení vína  1) Dělení vina podle minimální cukernatosti hroznů při sběru    ...

Dýchání vína

Dýchání vína je výraz používaný pro vzájemné ovlivnění vína a vzduchu po otevření láhve před tím, ne...

Flor

Flor Jedná se o přirozeně se vyskytující film kvasinek, které se uplatňují, převážně při výrobě vín...

Fortifikované víno

Fortifikované víno, neboli dolihované víno vzniká u vín přídavkem vinného destilátu do moštu (mutage...

Fronsac

Fronsac Fronsac je vinařská oblast pojmenovaná po obci Fronsac na pravém břehu ústí řeky Gironde v ...

Glen (údolí)

Glen (údolí) Výraz Glen znamená údolí. Jedná se o Gaelské (původní skotský jazyk) označení tohoto g...