Koření pěti vůní (směs pěti koření) Je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Čín...
Slovníček pojmů, Strana 4
Kyselina jablečná Táto dikarboxylová kyselina se nachází v ovoci (především jablkách) a nezral...
Kyselina vinná Spolu s kyselinou jablečnou tvoří největší část kyselin ve víně, přičemž v těch...
Ledové víno Ledové víno se vyrábí lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě alespoň –7 °C. H...
Master Blender ("Mistr míchač - mixér") Jeden z "nejdůležitějších" lidí nebo skupiny osob (sensory ...
Nebbiolo Slavná Italská odrůda vína z oblasti Piemontu. Je Základem proslulých vín Barolo, Barbares...
Obsah alkoholu ve víně Objemový obsah alkoholu ve většině bílých vín a růžových vín je objem a...
Pedro Ximénez Pedro Ximénez (čti chiménez) je jedná o bílou odrůdu hroznů poch...
Pinot noir (Rulandské modré) Asi jedna z nejoblíbenějších odrůd červené révy, pocházející z Burgund...
Pozdní sběr Pozdní sběr jsou vína, u nichž proběhla sklizeň hroznů v pozdějším termínu. Jsou to kva...