Slovníček pojmů, Strana 4

Koření pěti vůní

Koření pěti vůní (směs pěti koření) Je sladce vonící, pikantní směs koření užívaná v jižní Čín...

Kyselina jablečná

Kyselina jablečná Táto dikarboxylová kyselina se nachází v ovoci (především jablkách) a nezral...

Kyselina vinná

Kyselina vinná Spolu s kyselinou jablečnou tvoří největší část kyselin ve víně, přičemž v těch...

Ledové víno

Ledové víno Ledové víno se vyrábí lisováním zmrzlých hroznů sklizených při teplotě alespoň –7 °C. H...

Master Blender

Master Blender ("Mistr míchač - mixér") Jeden z "nejdůležitějších" lidí nebo skupiny osob (sensory ...

Nebbiolo

Nebbiolo Slavná Italská odrůda vína z oblasti Piemontu. Je Základem proslulých vín Barolo, Barbares...

Obsah alkoholu ve víně

Obsah alkoholu ve víně Objemový obsah alkoholu ve většině bílých vín a růžových vín je objem a...

Pedro Ximénez

Pedro Ximénez  Pedro Ximénez (čti chiménez) je jedná o bílou odrůdu hroznů poch...

Pinot noir (Rulandské modré)

Pinot noir (Rulandské modré) Asi jedna z nejoblíbenějších odrůd červené révy, pocházející z Burgund...

Pozdní sběr

Pozdní sběr Pozdní sběr jsou vína, u nichž proběhla sklizeň hroznů v pozdějším termínu. Jsou to kva...