Russian Standard
Webová stránka značky: Russian StandardVodka Russian Standard
Vodka Russian Standard je autentický jemný destilát s čistou chutí, který zachovává charakteristickou „chlebovou“ chuť tradiční ruské vodky. Dlouhodobým cílem této značky je pozvednout celosvětový standard pro vodku.
Historie značky Russian Standard
Vodka Russian Standard byla poprvé uvedena na trh v roce 1998 ruským magnátem Roustamem Tarikem a díky své neobyčejné kvalitě se zanedlouho stala ve své vlasti základním měřítkem pro všechny ruské vodky. V roce 2006 uvedl tento úspěšný podnikatel do provozu jednu z nejmodernějších destilerií na světě v ruském Petrohradu, kdy je součástí výroby kupříkladu i plnicí linka s kapacitou 22 500 lahví za hodinu.
Jedinečnost vodky Russian Standard
Inspirací pro vodku Russian Standard byly výsledky práce slavného ruského vědce D. I. Mendělejeva z roku 1894. Tento otec periodické tabulky chemických prvků předsedal carské vládní radě zodpovědné za normu a recepturu pro výrobu kvalitní ruské vodky. Tehdejší nově stanovená norma, známá pod názvem Ruskij Standart, nařizovala nejen používání kvalitní pšenice a nejjemnější ledovcové vody, vícenásobnou destilaci a filtraci přes dřevěné uhlí, aby byly odstraněny nečistoty, ale stanovila i ideální poměr alkoholu vůči vodě.
Výroba vodky Russian Standard
Tato vodka je destilována a lahvována v ruském Petrohradu. Jedním z tajemství její výroby je přístup k vysoce kvalitnímu vodnímu zdroji z ledovcového jezera Ladoga, které se nachází poblíž Petrohradu. Na rozdíl od evropských jezer je tato voda třikrát měkčí a obsahuje pouze zlomek minerálů, díky čemuž ji vědci popisují jako „živou“ vodu. Další významnou surovinou pro výrobu je ozimá pšenice, která obsahuje méně nečistot než například brambory, žito nebo řepa, z nichž se vodky také obvykle vyrábí. Předtím, než je vodka filtrována, prochází více jak dvěma sty fázemi destilace, aby získala svůj přirozeně čistý charakter.
Vychutnání jedinečné vodky Russian Standard
Muzeum vodky v Petrohradě říká, že kvalitní vodka se nemá servírovat namražená, ale má se pít při teplotě 8-10 °C. Z ruských vodek jsou to pouze dvě značky a mezi nimi je i právě Russian Standard. Po malých doušcích ji vpusťte na jazyk, poválejte po patře a polkněte. Poté nechte hrdlem stoupat čistou dochuť té pravé kvalitní a nevšední vodky. Kromě možnosti si ji vychutnat čistou je rovněž vhodná pro přípravu koktejlů.
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem